Over Ruud

Geboren in het Amsterdame museumkwartier. Opgegroeid op twee plaatsen; Amsterdam en Bergen(nh). De winters in Amsterdam en de zomers in het ook door mijn ouders zeer geliefde Bergen.Op jonge leeftijd ontmoette ik tijdens een zeilvakantie op Bonaire, Paul Huf. Dat klikte zo goed dat Paul mij enkele dagen meenam over het eiland. Hij wees op het geweldige licht, de natuur en de kleuren van flora en fauna. Geïnspireerd door z’n vakmanschap en de liefde waarmee hij over fotograferen sprak heeft er voor gezorgd dat ik bij terugkomst in nederland mijn eerste fototoestel kocht en begon met fotograferen.

 

Na een aantal ‘zoekende’ jaren ging ik op 25 jarige leeftijd bij het toenmalige Uitgevers concern VNU (Verenigde Nederlandse Uitgeversbedrijven ) werken op de afdeling Public Relations/Communicatie. Daar deed ik mijn Interne opleidingen op het gebied van creativiteit en commerciële communicatie en kreeg oa. als taak het maken van bedrijfsvideo’s, diapresentaties en diverse fotoreportages voor de VNU werkmaatschappijen en de vele bladen.Werkte daar door met veel verschillende fotografen. Welke een goede basis zou blijken voor mijn huidige werk.

 

Ook kon ik mijn creativiteit kwijt in het bedenken en uitvoeren van promotionele campagnes, exposities en bladen. Ik werkte veel samen met fotografen van Cosmopolitan/Harpers Bazaar, Avenue, Libelle, Margriet, Playboy en organiseerde de introductie van de eerste Nederlandse Playboy (Lido Amsterdam).

 

Dat ik behalve voor fotografie ook een liefde had voor schilderen ontdekte ik door mijn kennismaking met Herman Brood. Ik werkte samen met hem aan enkele goede doelen en kreeg van hem mijn eerste “schilderles” in z”n atelier. Een bijzondere ervaring!

 

Op mijn 48e jaar was het tijd voor een sabbatical. En waar kun je dat beter houden dan op het kunstenaars en qua natuur wonderschone eiland Ibiza. Eén jaartje stond gepland,maar het werden er drie.

 

Gefascineerd door het prachtige licht, de imponerende natuur en de bijzondere mensen begon ik al snel weer te fotograferen. Ontmoette veel inspirerende mensen uit de kunstenaarswereld. Gestimuleerd door enkele kunstenaars nam ik schilderlessen.Dat bleek een schot in de roos.

 

Het schilderen, de lessen, het Spaanse leven en het “eiland” leven bevielen heel goed. Ik heb bij verschillende Spaanse schilders lessen gevolgd en dat heeft mij gemotiveerd om door te gaan.

 

Na bijna drie jaar ging ik terug naar Nederland,en vestigde mij weer in Bergen en ging verder met volgen van schilderslessen o.a. aan de Ruud Wackers Academie.

 

Na een zoektocht van jaren zag ik in 2009 op een kunstbeurs het licht! Ik besloot werk te gaan maken op basis van eigen fotografie in combinatie met abtract werk van olieverf. Door middel van een eigen ontwikkeld procede worden mijn foto’s op een harde ondergrond gelijmd, geabstraheerd met speciale verf. Vervolgens geprepareerd met een coating voor de uiteindelijke afwerklaag van een harde hars soort.

 

Vervolgens maak ik een abstract werk van olieverf. In de meeste gevallen hebben beide werken iets met elkaar te maken. Los van elkaar hebben ze een eigen verhaal,maar samen vormen ze één geheel en hebben ze een begin en een eind. Sommige van mijn werken hebben(al dan niet met een knipoog) een boodschap naar de samenleving.

Vervolgens worden beide werken aan elkaar gemonteerd waardoor het één geheel vormt. De afmetingen van de werken variëren, maar hebben over het algemeen afmetingen die het best tot hun recht komen in een grotere ruimte.

 

Inmiddels zijn er verregaande ontwikkelingen voor div. exposities,en zodra hierover meer bekend is kunt dit lezen op mijn website.

 

Mocht U mijn werken ‘live’willen bewonderen dan kunt u contact met mij opnemen op 0617324228 en zal ik U met plezier ontvangen in mijn atelier in Sassenheim.

 

Recensies

Unite Gallery Error: No gallery items found